Pages

23 Dec 2007

Mahasiswa dan Erti Sebuah Pengorbanan

Salam mahasiswa sahabat-sahabat UTM sekalian, harap berada dalam keadaan sihat hendaknya di samping keluarga tercinta. Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan selamat hari raya aidiladdha pada semua masyarakat kampus UTM. Semoga kedatangan hari raya pada tahun ini dapat meningkatkan lagi pengorbanan kita pada masa-masa akan datang khususnya dalam kita menuntut di UTM tercinta.

Sekarang mungkin ada di antara mahasiswa UTM yang terlibat dengan banjir terutama yang berada di Pahang, Kelantan dan sesetengah bahagian di Johor. Harap saudara/i tabah dalam menempuhi ujian daripada Allah ini dan yakinlah pada janji-janjiNya. Orang yang bersabar apabila ditimpakan ujian/musibah ke atas mereka lalu mereka bertawakal pada Allah bakal mendapat ganjaran daripada Allah. Dan gunakanlah saluran MPP dengan sebaik-baiknya agar kami dapat membantu anda sedaya upaya kami. Teringat pengalaman lepas apabila kami di MPP menyerbu ke cafe-cafe dan arked-arked untuk mengutip derma mangsa-mangsa banjir di Johor. Usaha yang kecil namun banyak pengalaman yang dapat diambil oleh saya ketika itu. Dan saya amat berharap agar usaha seperti itu dapat diteruskan pada sesi kali ini dalam membantu mahasiswa-mahasiswi UTM.

Keputusan peperiksaan semester 1 2007/08 sudah dipaparkan oleh pihak pentadbiran UTM di www.aimsweb.utm.my. Tahniah pada yang berjaya dengan cemerlang dan syabas diucapkan. Dan pada yang kurang berjaya, kita sama-sama usaha lagi pada masa akan datang. Ingatlah orang yang hebat adalah orang yang dapat bangun kembali setelah jatuh tersungkur. Allah tidak menilai kita pada hasil yang kita dapat tapi Allah menilai kita pada usaha yang telah kita lakukan.

Buat akhirnya selamat mmaju jaya unutk semua pada semester yang bakal tiba nanti. Dan ingatlah MPP sentiasa bersama-sama anda, mahasiswa UTM.
~Kebajikan Mahasiswa Keutamaan Kami~

1 comment:

alumni STAN said...

nice blog n good articel...!

Total Pageviews